Novosti

Novosti

Predstavljanje drugog poziva “Fonda za ulaganje u znanost i inovacije”

U četvrtak, 22. rujna 2011. godine, u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa održat će se predstavljanje drugog poziva za dostavu projektnih prijedloga “Fonda za ulaganje u znanost i inovacije” (eng. Science and Innovation Investment Fund – SIIF), koji se provodi u okviru pretpristupnog programa EU IPA IIIC (Regionalni razvoj – Regionalna konkurentnost).

Drugi poziv za podnošenje projektnih prijedloga objavljen je krajem kolovoza, a rok za podnošenje projektnih prijedloga ističe 21. listopada 2011. Ukupno 6.700.000,00 eura namijenjeno je financiranju projekata visokoškolskih obrazovnih institucija i javnih istraživačkih organizacija, a odabrani projekti financirat će se minimalno u iznosu od  50.000,00 eura, a maksimalno do 750.000,00 eura.  Natječajna dokumentacija dostupna je na web stranicama Ugovaratelja, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU www.safu.hr u kategoriji “Natječaji”.

U sklopu prvog roka za dostavu projektnih prijedloga, u listopadu 2010., potpisano je pet ugovora ukupne vrijednosti 2.624.706,05 eura.  Ugovore su potpisale sljedeće institucije: Prehrambeno-biotehnološki fakultet  (centar Zadar),Veleučilište u Karlovcu, Sveučilište u Zagrebu i Institut Ruđer Bošković.

Cilj programa dodjele bespovratnih sredstava kroz navedena dva poziva za podnošenje projektnih prijedloga je izgraditi kapacitete visokoškolskih obrazovnih ustanova i javnih istraživačkih organizacija na području transfera tehnologija i komercijalizacije istraživačkih rezultata, kako bi se doprinijelo održivom regionalnom razvoju i konkurentnosti industrijskih sektora visoke dodane vrijednosti.

Projektom tehničke pomoći pruža se potpora korisnicima sheme dodjele bespovratnih sredstava, što uključuje izgradnju projektne okosnice,  organizaciju različitih treninga i pružanje savjetodavnih usluga za predlagatelje projekata te pružanje kontinuirane pomoći za korisnike tijekom provedbe projekata, do srpnja 2012.

Datum i vrijeme:              četvrtak,  22. rujna 2011., 11.00 sati         

Mjesto:                              Velika dvorana, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Donje Svetice 38    

Daljnje informacije:        gosp. Renato Vrebac, voditelj programa, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, e- mail:renato.vrebac@mzos.hr, tel: 4594 346

safu.hr
Skip to content