Novosti

Novosti

Program “Poduzetnik u zoni”

Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Hrvatska banka za obnovu i razvoj (HBOR) potpisali su 18.09. Sporazum o poslovnoj suradnji kojim će Ministarstvo s dva postotna poena subvencionirati kamate na kredite za male i srednje poduzetnike koji se bave proizvodno-preređivačkom djelatnošću i najmanje dvije godine posluju u poduzetničkim zonama.

Riječ je o zajedničkom programu povoljnog financiranja malog i srednjeg poduzetništva “Poduzetnik u zoni”, u kojem osim Ministarstva i HBOR-a sudjeluje i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo (HAMAG), a Ministarstvo je do kraja ove godine za subvencioniranje kamata po tom programu osiguralo 5 milijuna kuna.

Jamstvo se izdaje za kredite kojima se financira nabava dugotrajne imovine poput:

* nabave novih tehnologija s inovativnim proizvodnim rješenjima ( materijalna i nematerijalna imovina koja omogućuje napredne tehnološke procese)
* opremanja poslovnog prostora
* izgradnje, dogradnje i preuređenje poslovnog objekata
* kupnje nekretnina
* te obrtnih sredstava, s tim da udio obrtnih sredstava koja se mogu financirati iz kredita ne smije prelaziti 30% iznosa kredita. HAMAG u sklopu ovoga programa može dati garanciju za najviši iznos kredita od 12.000.000 kuna, i to u visini 80 posto dokumentiranih nenaplaćenih potraživanja po glavnici kredita.

Skip to content