Opis projekta

Projekt pod nazivom „Explore CRO-SRB – Extraordinary Pleasure of Our Region – Common gastro, eco & recreation routes of Croatia & Serbia“ sufinanciran je u okviru Interreg IPA CBC Programa prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija 2014.-2020.

Njegova ukupna vrijednost je 368.110,98 €, a 312.894,32 € je odobrenih bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj i IPA II.

Nositelj projekta je Razvojna agencija Grada Slavonskog Broda, a partneri su Regionalna Razvojna agencija Panonreg iz Subotice, Fond turistički klaster mikroregije Subotica Palić iz Subotice i Turistički klaster „Slavonska košarica“ iz Slavonskog Broda. 24 mjeseca provedbe.

Ciljevi projekta

Istočna Hrvatska i Sjeverna Bačka zadovoljit će sve vaše želje za ugodnim i ispunjenim odmorom. Ove dvije autentične, tako različite, a opet tako slične regije, pružiti će Vam neopisivu toplinu i mir. Ako želite doživjeti sve što priroda može pružiti u svojoj punoj ljepoti, dođite i istražite čari ovih regija.

Prođite zelenim brdima, nepreglednim plodnim poljima, šarolikim selima i starim gradovima. Upoznajte vesele i gostoljubive ljude i njihovu tradiciju.
Nagradite svoja osjetila raznovrsnim gastronomskim specijalitetima koji se samo u ovoj regiji pripremaju.

Na svakom koraku pronađite neku ljepotu za sebe. Svaki dan ćete dobiti nešto posebno, što će osigurati nezaboravan doživljaj. Za bijeg od stvarnosti, povedite obitelj, prijatelje ili dođite sami i istražujte mjesta po regijama, u Vašoj sljedećoj turističkoj destinaciji!

Razdoblje provedbe projekta

15.07.2017. – 14.07.2019.

Rezultati projekta